Дизайнерски панели от Италия

Дизайнерските панели на италианската фирма Design Solution са абсолютна новост в     сектора на вътрешното обзавеждане и облицовките, и истинско произведение на изкуството и дизайна, които от днес могат да бъдат не само част от личното пространство на всеки, но също така и на публичното.

Става въпрос за импрегнирани сандвич панели от полиетилен и алуминий с обща дебелина 3 мм. Панелите са устойчиви на температура, на пара, влага, вода и почистващи препарати. Леки са и лесно се режат и пробиват.

Полагат се с помощта на двукомпонентно епоксидно лепило, също така лесно, както всякаква друга облицовка. Максималните им размери са 200 х 305 мм, но могат да се реализират и по-големи формати, съставени от повече бройки, или по-малки, в зависимост от желанието на потребителя. Печатът може да се изпълни едностранно или двустранно. Повърхността може да бъде блестяща или матова.


Този продукт дава възможност да се оформят по уникален начин вътрешни стени и подове, а така също и фасади.

Панелите са изцяло персонализируеми с изображения на клиента или чрез избор от база данни с над 20 милиона фотографии.

Предлагат се в две разновидности:

-          Панели Waterproof – устойчиви на влага, вода и детергенти. Идеални за облицовка стените на банята или душ-кабината. Блестящ печат върху едната или двете страни.

-          Панели Aquatic – специална обработка против хлъзгане, устойчиви при потопяване и въздействие на хлор. Иделни като покритие на подводни повърхности, напр. подове и стени на бесейни, сауни, СПА и т.н.

Предимства:

-          бързо обновявене на съществуващи повърхности;

-          осигуряват допълнителна топло и звукоизолация;

-          механичиски устойчиви;

-          хигиенична повърхност;

-          лесни за рядане и пробиване;

-          напълно непромокаеми;

-          атоксична повърхност;

-          ниско специфично тегло;

-          дебелина 3 мм и висока твърдост;

-          графична персонализация;

-          модулност и големи формати;

-          устойчиви на топлина;

-          20 милиона изображения;

-          цветове RAL по желание;

-          тегло 2,7 kg/m2.

ГАЗОВ КОНДЕНЗАЦИОНЕН КОТЕЛ DUO-TEC COMPACT 24 HT НА BAXI

НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА ПАЗАРА

В последно време все повече нараства търсенето на газови котли, които да осигурят отоплителна мощност в рамките на 3-4 kW. Това е така поради следните причини:

-          Съвременните жилища са много добре изолирани и имат минимални топлинни загуби;

-          Икономическата криза увеличи търсенето на жилища с по-малка площ;

-          Стандартните газови котли нe могат да осигурят мощност на отопление по-ниска от 6,5 kW;

-          Семействата се стремят да намалят разходите си за отопление при непрекъс-нато повишаваща се цена на газа;

Изискванията за количество и качество на Битовата гореща вода(БГВ) остават непроменени.

Прочети още: ГАЗОВ КОНДЕНЗАЦИОНЕН КОТЕЛ DUO-TEC COMPACT 24 HT НА BAXI

PELLTECH

Горещо е и сигурно въобще не си мислите за зимата, но би било добре да се подготвите навреме.

Ако все още се отоплявате на нафта ви препоръчвам да смените нафтовата горелка с напълно автоматизирана пелетна горелка. Отоплението ще ви излезе около три пъти по-евтино. Пелетните горелки на естонската фирма PELLTECH са така конструирани, че много лесно да бъдат монтирани на мястото на нафтовата горелка.

Вижте и клипа, който нагледно показва как става това.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DFolVBOYTMQ

Ако сте се отоплявали на дърва или въглища и ви е омръзнало всеки ден да зареждате и да чистите котела, то решението е да поставите пелетна горелка. В случая, обаче, е необходима консултация с наши специалисти, защото се налага преработка на вратата на котела. Повече информация за предлаганите от нас автоматизирани пелетни горелки PELLTECH може да видите в статията ПЕЛЕТНИ ГОРЕЛКИ PV20a и PV30a НА PELLTECH

Вижте и клипа, който нагледно показва как става това.

Ако сте се отоплявали на дърва или въглища и ви е омръзнало всеки ден да зареждате и да чистите котела, то решението е да поставите пелетна горелка. В случая, обаче, е необходима консултация с наши специалисти, защото се налага преработка на вратата на котела. Повече информация за предлаганите от нас автоматизирани пелетни горелки PELLTECH може да видите тук

- See more at: http://www.bulgariatherm.com/blog/?p=107#sthash.8oXD5e0c.dpuf

Вижте и клипа, който нагледно показва как става това.

Ако сте се отоплявали на дърва или въглища и ви е омръзнало всеки ден да зареждате и да чистите котела, то решението е да поставите пелетна горелка. В случая, обаче, е необходима консултация с наши специалисти, защото се налага преработка на вратата на котела. Повече информация за предлаганите от нас автоматизирани пелетни горелки PELLTECH може да видите тук

- See more at: http://www.bulgariatherm.com/blog/?p=107#sthash.8oXD5e0c.dpuf

Уловете топлината на вашата камина

Знаете ли, че близо 60% от топлината на вашата открита камина излиза през комина? Вярвате ли, че още днес, сами, без къртене и прах може да я превърнете в система за отопление, да използвате пълноценно топлината, да пестите дърва, да стерилизирате въздуха в помещението?

Да, това е възможно – чрез термовентилатора за камини Caldofa`, производство на италианската фирма Vortice. Caldofa` е нов електродомакински уред. Неговото функциониране е просто и незабавно

За няколко минути се позиционира в центъра на откритата ви камина, засмуква студения въздух от стаята, загрява го чрез отделената от горящите дърва топлина и го връща обратно. Така се получава непрекъсната циркулация на въздуха и при добре разпалена камина помещението са затопля много по-бързо. Консумацията на вентилатора е само 20 W – по-малко от една електрическа крушка. Ако оставите вратата отворена Caldofa`ще затопли и съседните помещения, и ще ви дава топлина, докато изгасне последното въгленче. И една идея: преди да си легнете може да сложите простора с прането пред термовентилатора. На сутринта то ще бъде сухо.

Caldofa`се адаптира без проблеми към всякаква открита камина, изпълнена в античен, класически или модерен стил.

Caldofa`е патентован и сигурен, защото е септифициран от Италианския институт за качество IMQ. Конструкцията му е усилена, а нивото на шума ниско. Предлага се в комплект с елегантна предпазна противоискрова решетка.

Когато камината не се използва, може да бъде прибран. Ако пък решите да тръгнете за вилата, не е проблем да го вземете с вас.

Caldofa`стерилизира въздуха. При добре горяща камина, за няколко минути въдухът е пречистен на 99,99% от бактерии, спори на бактерии и гъбични спори(изследването е проведено в Миланския Университет).

Caldofa`е удостоен с престижната награда „IF Ecology Design Award” – Хановер, Германия.

За техническите параметри вижте Термовентилатор за камина CALDOFA

За автора

Инж. Николай Беловеждов е завършил ВМЕИ – София (сега Технически университет), специалност „Механично уредостроене” през 1974 г.

До 1989 г. работи в Институт по Оптика (научен сътрудник I –ва степен).

Консултант на италиански фирми през 1990-1995. Основава България Терм ООД със своя италиански партньор Лучано Карминати през 1994 г. През 1997 г., също с него, инвестират на „зелено” в предприятие за производство на манометри и термометри МТБ ООД в Пловдив (сега WATTS INDUSTRIES BULGARIA) и ръководи предприятието до 2002 г.

От 2004 г. е и председател на асоциация „Приятели в работата България”. Член на управителния съвет на Камарата на инсталаторите в България.