BG16RFOP002-2.073-21454-C01

Проект и главна цел: Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили
в резултат от епидемичния взрив от COVID-19
Номер на АДПБФП: BG16RFOP002-2.073-21454-C01
Бенефициент: БЪЛГАРИЯ ТЕРМ ООД
Обща стойност: 10 000,00 лв., от които 8 500,00 лв. европейско и 1 500,00 лв. национално
съфинансиране.
Начало: 18.01.2021 г.
Край: 18.04.2021 г


 

Прочети още: BG16RFOP002-2.073-21454-C01

ОСИГУРЕТЕ ПЕРФЕКТЕН ВЪЗДУХ С НОВАТА СЕРИЯ VORT ARIASALUS НА VORTICE

 

 
Въпросът за качеството на въздуха в затворени помещения никога не е бил толкова актуален и се превръща в решаващ елемент за здравословен живот. Свързаните технологии представляват незаменими решения за намаляване рискът от разпространение на патогени, като напр. вируси, бактерии и плесени, но също така и на прах, акари, полени и фини прахови частици.
За подобряване на качеството на въздуха е от съществено значение фокусът върху обмена на въздуха, пречистването и дезинфекцията му. Комбиниране на трите процеса въздейства на патогените като се достига до тяхната неутрализация и следователно гарантиране на здравето и безопасността на хората, намиращи се в съответното помещение.

Прочети още: ОСИГУРЕТЕ ПЕРФЕКТЕН ВЪЗДУХ С НОВАТА СЕРИЯ VORT ARIASALUS НА VORTICE

България Терм предлага продукти за елиминиране на COVID 19

 

В настоящата публикация ще ви запознаем с устройства за дезинфекция на въздуха с UV-C лъчи – ефективно средство за елиминиране на бактерии и вируси, включително и на COVID 19.


Какво представляват ултравиолетовите лъчи?
Както е известно лъчите се делят на видими, инфрачервени и ултравиолетови. Последните от своя страна се класифицират на:
UV-A за придобиване на тен
UV-B с терапевтични свойства
UV-C с гермицидни свойства
UV-C лъчите елиминират бактерии, вируси, гъбички, спори, плесени и акари чрез унищожаване на тяхната ДНК, инхибиране на тяхното размножаване и разпространение.
UV-C лъчите са най-добрият метод за физическа дезинфекция с отличено съотношение разходи/ползи. Те са екологични и за разлика от химикалите работи ефективно срещу всички микроорганизми без
създават устойчивост.

UV-FAN
UV-FAN е устройство, което позволява дълбока дезинфекция на въздуха във всякакъв вид среда. Традиционните методи за почистване често не са достатъчни, за да осигурят високи нива на хигиена, постижими само чрез използването на UV-C технология. Само непрекъснатата дезинфекция може да гарантира безопасността чрез поддържане на микробния товар винаги под контрол.

 

Прочети още: България Терм предлага продукти за елиминиране на COVID 19

ВАЖНО!

Gai Balonii  За всяка поръчка над 100 лв. ще получите подарък най-новия хит на пазара "Гай Балоний" от Добри Божилов - автор на бестселърите "Задругата" и "Заветът". Моля, цитирайте промокод:BTDB2020.

 

 

ПРОДУКТИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ, КЛИМАТИЧНИ И СЛЪНЧЕВИ ИНСТАЛАЦИИ

 

Водата, която циркулира в затворени отоплителни и охладителни системи е корозивна и създава отлагания, водещи до риск от неочаквани пробойни и загуба на ефективност. За да се предотвратят и решат тези проблеми, е необходимо в инсталациите да се добавят специфични химикали и да се оставят да циркулират в тях.
Ако става въпрос за:

• Нови инсталации, то достатъчно е да се премахнат остатъците от монтажа, греси и масла с почистващ препарат и да се добави защитен химически продукт (инхибитор).
• Частично компроментирани инсталации, то е необходимо да се премахнат утайките, корозионните остатъци и металните отлагания чрeз химическо промиване и добавяне на химическа защита (инхибитор).
• Силно замърсени инсталации е необходимо да се премахнат металните оксиди и отлаганията от котлен камък със силно действащ възстановяващ препарат чрез използване на помпа с висок дебит , след което да се добави инхибитор.

В случай на подово отопление (работещо при ниска температура) е нужно да се добави биоциден дезинфектант за елиминиране и предотвратяване на корозия от бактериален произход.
В условията на студен климат системите трябва да бъдат защитени с антифризи. Водата, която циркулира във водните системи (студена вода и битова гореща вода) трябва да се обработва с дезинфектанти и с химикали, предпазващи от отлагането котлен камък и от корозия.
Парата, произведена от парогенераторите е силно корозивна, следователно вода трябва да се третира със специфични инхибитори на корозия.

Прочети още: ПРОДУКТИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИ, КЛИМАТИЧНИ И СЛЪНЧЕВИ ИНСТАЛАЦИИ